"Литературата за човечност" идва и във Велико Търново

Велико Търново Лайф

02-02-2016, 15:41

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Авторите и посланията на техните книги ще представи Невена Дишлиева-Кръстева

Литературна среща на тема „Мигрантът” и „Другият” в романите на двама съвременни британски писатели - Крис Клийв и Прия Базил, ще се състои във Велико Търново на 3 февруари от 19ч. в бар „ТАМ”. Събитието е част от литературната обиколка „Литературата за човечност”, която включва пет града сред които е и Старата столица.
Идеята е след представянето на двата романа („Другата ръка” и „Загадъчната логика на сърцето”) да се оформи дискусия по болезнени за днешния ден теми отвъд литературата.
Авторите и посланията на техните книги ще представи Невена Дишлиева-Кръстева - преводач на "Другата ръка" и редактор на "Загадъчната логика на сърцето". Любими са й авторите, в чиито вени тече мултинационална кръв, а книгите им носят силно човешко послание. Сред преводите й има произведения на Филип Рот, Джефри Юдженидис, Зейди Смит, Рана Дасгупта, Крис Клийв, Пиер Мейлак. Преводът й на „Творците на памет“ от Джефри Мур е отличен със специалната награда „Кръстан Дянков“, учредена от фондация „Елизабет Костова“.  

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)