Провеждат национална конференция в Младежкия дом във Велико Търново

Животът

04-02-2016, 15:03

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор е сдружение „Институт Перспективи”

Национална конференция на тема „България през 20-те години на 21 век. Аспекти за стратегическо развитие” ще се проведе в Младежкия дом във Велико Търново през април. В нея могат да участват млади учени и специалисти от различни области, сподели Иванка Лазарова от Младежкия информационно консултантски център в старата столица. Тя обясни, че предварителната заявка за участие и представянето на резюме от доклада на български и английски език трябва да стане до 28 февруари, а целият доклад е необходимо да бъде депозиран до 27 март. В националната конференция са предвидени три секции, обхващащи основни направления за мястото на България в световната геополитика – предпоставки за нейното стратегическо развитие в положителна посока.
Секциите в научния форум са „Икономика” и „Общество”. В първата се очаква да бъдат споделени тези и идеи, отразяващи аспекти в икономическото развитие както у нас, така и в Европейския съюз и света. В текущия панел ще се насърчават разработки, дефиниращи настоящото състояние на различни аспекти от икономиката, бъдещото им развитие и как то би повлияло на България.   В секция „Общество” свои тези могат да представят мислители от всички хуманитарни дисциплини като философия, политология, социология, психология, история и др. области от знанието, които кореспондират и са пряко свързани с обществените явления, коментира Лазарова.
Организатор на научната конференция „България през 20-те години на 21 век. Аспекти за стратегическо развитие” е сдружение „Институт Перспективи” в партньорство с Младежкия дом във Велико Търново.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов