Хора от цялата област дойдоха на зимен празник на „Чумерна”

Мисия

09-02-2016, 09:45

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

9-годишната Мия бе най-бързото дете на слалома

Чудесно време с ослепително слънце и дебела снежна покривка приятно изненадаха участниците в зимния празник, който по това време организират Община Елена и Туристическото дружество в града на хижа „Чумерна“. Близо 100 души – деца и възрастни  от Елена, Свищов, София и В.Търново преживяха незабравими емоции сред природата през двата почивни дни.

Ски пистата от върха, която не работи този сезон, не попречи в неделния ден да се проведе слалом за запалените скиори. С моторна шейна организаторите направиха трасе, по което сутринта се спуснаха близо 30 ентусиасти. Старт на слалома даде кметът на общината инж. Дилян Млъзев и зае трето място в надпреварата при мъжете, а с най-добро време бе секретарят на ТД Стоян Димитров. Неговата 9-годишна внучка Мия Василева бе най-бърза при децата. Ани Николова стана първа при жените, Кристиян Ангелов и Николета Ралчева – съответно при момчетата и момичетата.

След слалома на открито се проведе забавно състезание. Интересни игри провокираха участието на доста хора, които се надпреварваха по забиване на пирони, минаване по мост, стрелба по дартс, катерене по въже, стрелба с въздушна пушка, ски ретро, спускане с найлон.

Не по-малко забавна бе и съботната вечер в хижата. Децата пощуряха покрай игрите с крадене на лакомства и пукане на балони. Възрастните пък се включиха в дегустацията на домашни вина и единодушно присъдиха първенството на Стоян Димитров. Мъжката конкуренция на винопроизводители пребори единствената дама в конкурса Йорданка Аврамова, която спечели трето място.

На финала на празника кметът награди всички победители в състезанията. БиСиСи „Хандел“, магазини „Панда“, ЕТ "Билтранс - Владислав Велев" и ЕТ„Елеганс-Стоян Димитров“ пък се погрижиха празникът да бъде подкрепен с повече вкусотийки за малки и големи.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов