Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Животът

09-02-2016, 15:38

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заявленията ще се приемат в Общинския съвет в стая 113

Започна приемът на документи по Правилника за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Горна Оряховица. Заявленията ще се приемат в Общинския съвет в стая 113. Крайният срок за подаване на документите е 28 април (четвъртък) 2016 г. Документи могат да подават и семейства, подпомагани през предходните две години.

На разположение на кандидатите, в Общинския съвет ще бъдат подготвени комплекти с необходимите документи. Бланките могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Горна Оряховица в секция „Важно”.

Комисията, която ще разгледа документите вече е определена и до средата на месец май, кандидатствалите двойки ще получат уведомление.

От две години Общината предприе инициатива да подпомага финансово семейни двойки с репродуктивни проблеми. Гласуван бе Правилник от Общинския съвет, определящ реда, условията и процедурата за отпускане на финансова помощ на семействата и на двойки, живеещи на семейни начала. През 2014 г. за финансово подпомагане бяха одобрени 7 двойки, а през 2015 г.-12.

През 2016 г. в Бюджета на Общината отново са заложени средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. И тази година финансовата помощ няма да бъде под 1000 лв.

През 2015 г. се родиха две момченца в семейства, подпомогнати от Община Горна Оряховица по правилника „Ин витро”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов