Гл. инсп. Светлин Михайлов с награда „Пожарникар на годината – 2015”

Мисия

09-02-2016, 19:18

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областният управител проф. Пенчев присъства на церемонията по награждаването

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев и комисар инж. Красимир Кръстев - директор на РДПБЗН Велико Търново, присъстваха на официалната церемонията по връчването на наградите „Пожарникар на годината- 2015 година“ в Централния военен клуб. Сред наградените е и главен инспектор Светлин Михайлов – началник на Районна служба ПБЗН – Полски Тръмбеш. Той е многократно награждаван с „Писмена похвала“ и „Обявяване на благодарност“. Създал е проактивен модел на взаимодействие между пожарната служба и структурите на изпълнителната власт. Популяризира пожарното дело сред децата и учениците в Полски Тръмбеш. В категорията "Отличени" награда получи и Стефка Трайчева - педагогически ръководител на МПО „Млад огнеборец”, град Полски Тръмбеш.
В София за 21-в поредна година бяха отличени служителите на ГД ПБЗН, проявили висок професионализъм и постигнали високи успехи през изминалата година. На церемонията присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Цвятко Георгиев, главният секретар на МВР Георги Костов, председателят на БЧК Христо Григоров, както и бивши директори на ГД ПБЗН и цялото политическо и професионално ръководство на МВР. Всички победители бяха наградени от главния секретар на МВР и директора на ГД ПБЗН с писмена похвала. 
"Всяка една история, която е основа за вашите награди, е достойна за филм, достойна да бъде описана и аз се надявам, че това няма да остане просто в миналото и няма да бъде забравено. Вие ни давате надежда, че този, който работи добре и с чест изпълнява своите задължения, рано или късно ще получи своето признание. Надявам се да продължим по този начин и да завладеем всеки един с това, което правите", каза вътрешният министър.
Избраният за комплексен победител гл. инспектор Валентин Николов, началник на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Дългопол, заяви че неговото отличие е награда за труда на всички огнеборци от  районната служба. По думите му, формулата за успех в тази мъжка професия се крие в трудолюбието и дисциплината.
През февруари миналата година под негово ръководство са извършени многобройни спасителни операции при наводненията на територията на община Дългопол. Гл. инспектор Валентин Николов лично участва в евакуацията на седем болни и трудно подвижни хора от наводнените 65 домакинства. Създава и координира временен център за настаняване до оттегляне на високите води. По негова инициатива и под негово ръководство са евакуирани и спасени 135 човека от селата Величково и Цонево, които са били застрашени от високи приливни води, изпуснати от язовир Цонево. В категорията "Превенция – за ръководни експертни и изпълнителски длъжности" отличен бе инспектор Асен Асенов от Първа районна служба ПБЗН-Бургас. Негов подгласник стана главен инспектор Светлин Михайлов – началник на Районна служба ПБЗН – Полски Тръмбеш. В рамките на церемонията бяха отличени още 12 пожарникари, представители на местната власт и изпълнителна власт и доброволци.  Наградите бяха връчени от зам.-министър Красимир Ципов.
Областният управител връчи на министър Румяна Бъчварова благодарствен адрес за оказаното съдействие, заедно с всички регионални структури за справяне с тежката ситуация възникнала край Полски Тръмбеш, след катастрофата на ТИР превозващ опасен товар. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов