Обявяват детско-юношески конкурс, посветен на 140 г. от Априлското въстание

Животът

10-02-2016, 08:06

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е на Регионалната народна библиотека „П.Р. Славейков” и Регионалният инспекторат по образованието

Конкурс за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство на тема "Бунтовният Април – 1876" обявяват Регионалната народна библиотека „П.Р. Славейков” и Регионалният инспекторат по образованието. Конкурсът е под надслов „Моят роден град” и се провежда традиционно вече повече от 15 години, като всяко издание е на тема, свързана с бележито събитие от историята на Велико Търново. Тази година темата е посветена на 140-годишнината от Априлското въстание.
В конкурса могат да участват всички деца и юноши на възраст от 7 до 18 години от всички учебни заведения на област Велико Търново, разпределени в три възрастови групи – 7-10 години, 11-14 години и 15-18 години.
В срок до 7 март всички желаещи могат да участват с до две поетични, една прозаична творба или до две живописни или графични рисунки. Материалите се изпращат на адреса на Филиал „Славейче” – Велико, Търново, ул. „Симеон Велики” 7 или на имейл prs@libraryvt.com . На 10 и 11 март жури, състоящо се от преподаватели от средните курсове, ще номинира участниците в конкурса, а резултатите ще бъдат обявени на 18 март от 14.00 ч. във филиал "Славейче".

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов