С 16 са по-малко криминалните престъпления в Свищов през 2015 г.

Крими

12-02-2016, 09:29

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

РУ Полиция - Свищов направи годишен анализ на дейността си

Анализ на дейността на Районното управление в Свищов представи началникът му гл. инспектор Момчил Златев. Гости на анализа бяха директорът на ОДМВР – Велико Търново ст. комисар Димитър Машов и зам.директорът на ОДМВР – Велико Търново комисар Христо Христов. От районното управление бяха началниците на отдели и служителите на различните звена и групи. Кметът на община Свищов г-н Генчо Генчев, Районният прокурор при Районна прокуратура гр.Свищов Блага Георгиева и Председателят на Районен съд – гр.Свищов Пенка Йорданова, също бяха сред поканените гости.
Гл. инспектор Момчил Златев направи доста обстоен анализ на дейността, който обхващаше всички нива на работата на РУП-Свищов. Направена бе и паралелна съпоставка с дейността през 2014 година. Като положителна статистика бе отразен факта, че през 2015 година криминалните престъпления на територията на общината са с 16 броя по-малко от предходната 2014 г. Отчита се и повишение процента на разкриваемост през 2015 г. с 4.27%  . По линия на „Икономическа полиция” през 2015 година са регистрирани общо 84 престъпления, като разкриваемостта им е с 13.44% увеличена в сравнение с 2014 година. В структурно отношение, най-голям дял от извършените престъпления се падат на кражбите. През 2015 година са регистрирани 183бр., което е близо 50% от регистрираните престъпления. На територията на Районно управление гр.Свищов са настъпили общи 124 пътнотранспортни произшествия, като основните причини за тях са: отнемане на предимство и несъобразена скорост. През 2015 година служителите на „пътен контрол” са проверили 7431 МПС. За констатирани нарушения по ЗДвП са съставени 784 акта и са наложени 1836  глоби по фиш. Проверени са  и 7802 лица, като при проверките са задържани 32 лица извършители на престъпление.
Във връзка с подобряване на обществения ред, през 2015 година са проведени 16 срещи с обществеността, на които са обсъдени наболели проблеми. На база на тези проблеми, са изготвени от компетентните органи 16 предложения, с цел тяхното решение. Сериозна, целогодишна кампания, във връзка с информирането и предпазването на хората от телефонни измами, се провежда на територията на цялата община.
След подробния анализ, който отрази активната работа на служителите от РУ – Свищов, началникът на полицията даде думата на своите гости. Кметът на община Свищов г-н Генчо Генчев, приветства мащабната и отговорна работата на полицията. Поздрави служителите, за добрите резултати и изрази увереност, за още по-ползотворна и съвместна работа с община Свищов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)