13 червени и 1 бяло домашни вина си оспорваха първенството в Драганово

Животът

14-02-2016, 09:23

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Главни дегустатори на надпреварата бяха Йордан Бялмарков и Тихомир Бъчваров

14 домашни вина -13 бели и 1 червено, си оспорваха първото място в Драганово. Главни дегустатори на надпреварата бяха Йордан Бялмарков и Тихомир Бъчваров. Домакин на съревнованието за най-добро домашно вино бе Клубът на пенсионера в селото. След приключване на дегустацията комисията се оттегли, за да избере призовите места, но поради равен брой точки се наложи повторен опит на вина №8 и №13. В крайна сметка първо място бе отредено за виното на Недю Гацов. Второ и трето комисията класира вината на Николай Русев и на Стоян Енчев. Кметът на селото - Нели Грошкова бе подготвила грамоти както за победителите, така и за всички участници в състезанието.

Преди дегустацията на виното, драгановските лозари спазиха традицията за зарязване на лозите. Те гостуваха, заедно с членовете на пенсионерския клуб в къщата на Нели Грошкова. Лозарите благославяха за здраве, берекет и много щастие в дома, а Милко Маринов се обърна към всички с думите „Тази година това грозде, ще роди и прероди, защото кмет ще го гледа”.

Нели Грошкова пожела на всички лозари и винари здраве и добра реколта, а на младите да продължават да съхраняват българските традиции. Празникът в селото продължи с много веселие и разбира се добре полят с божествената напитка.

Честването на Трифон Зарезан в Драганово се организира от Кметството, НЧ "Съединение - 1888" и Клуб на пенсионера "Асен Разцветников".

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов