Мартенска изложба отваря врати в Младежкия дом в Г. Оряховица

Мисия

15-02-2016, 13:25

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изделията ще бъдат подарени като част от инициативата „Подари усмивка”

Над 700 мартеници, картички и сувенири ще бъдат подредени в тазгодишната мартенска изложба в Горна Оряховица. Експозицията ще бъде открита на 17 февруари (сряда) от 16.30 ч. на втория етаж в Младежкия дом. Експонатите, подредени в мартенската изложба, са изработени от децата от детските и учебни заведения в Община Горна Оряховица.

Мартениците от изложбата ще бъдат подарени на 1 март, в рамките на инициативата на Община Горна Оряховица „Подари усмивка”. Акцията ще започне в 11.00 ч. Момчета и момичета от Сдружение „Горнооряховския младежки парламент” ще раздават мартеници на няколко места града – на пл. „Георги Измирлиев”, в района на автогарата и пазара, на жп гарата, в района на магазин „Кауфланд” и в парк „Пролет”. Мартеници за инициативата „Подари усмивка” са изработили и потребителите на Дневния център за възрастни с увреждания в Горна Оряховица.

Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на Общината. В инициативата ще се включат читалищата в съставните селища.

На 1 март традиционно мартеници ще получат и потребителите на Домашния социален патронаж.

Община Горна Оряховица по традиция ще изпрати мартеници и на побратимените градове. Те са изработени от децата от клуб „Земята и ние” при Общинския детски комплекс.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов