Изложба, посветена на създателя на българския химн, представят в Горна Оряховица

Мисия

16-02-2016, 08:38

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията е създадена по повод 150-годишнината от рождението на Цветан Радославов

Художествено-документалната изложба „Мила Родино", посветена на създателя на българския национален химн Цветан Радославов, представят днес в Исторически музей - Горна Оряховица от 12 часа. Нейни организатори са: Научният архив на БАН, Исторически музей – Свищов, Художествената галерия „Н. Павлович" и СОУ „Цветан Радославов" от град Свищов, подпомогнати от Националния музей за изобразително изкуство, ,,Златният фонд” на Българското национално радио и Централният държавен архив от Държавната агенция ,,Архиви”.

Гостуването се осъществява със съдействието на Горнооряховския музей и Община Горна Оряховица. Експозицията е създадена през 2013 г., по повод 150-годишнината от рождението на Цветан Радославов, и представя неговите многобройни дарования на учен, изследовател, художник, поет, пианист, учител, нумизмат, археолог и първосъздател на настоящия национален химн на Република България. Целта на организаторите е пред горнооряховската общественост да бъде представено в пълнота и изчерпателност научното и художествено-документално наследство на този български енциклопедист и просветител.
Изложбата ще гостува в Исторически музей – Горна Оряховица до 11 март 2016 г. На 3-ти март входът за всички посетители ще бъде безплатен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов