Горнооряховчани се поклониха пред паметта на Апостола

Мисия

18-02-2016, 18:09

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На почетен караул застанаха военнослужещи от подразделение 22 790

С тържествен ритуал в Горна Оряховица днес бе отбелязана 143-та годишнина от обесването на Васил Левски. Много горнооряховчани се събраха пред паметника на Апостола в кв. „Пролет” за да преклонят глава пред делото му. На почетен караул застанаха военнослужещи от подразделение 22 790. Честването уважи ръководство на Община Горна Оряховица. Да се поклонят пред Апостола дойдоха и много деца от детски градини и училища от Горна Оряховица и Първомайци. Най-малките бяха и най-развълнувани. Децата от ЦДГ „Здравец” от Първомайци бяха изработили знаменца с картата на България и лика на Васил Левски. Със знаменца в бяло, зелено и червено, на честването дойдоха и децата от ОДЗ „Елена Грънчарова”. Участие във възпоминателния ритуал взеха пет годишната Калина Ивайлова от ЦДГ „Ален мак” и ученици от ОУ „Иван Вазов“ Горна Оряховица.

Пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя на признателност от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно подразделение 22 790, от общинските организации на военноинвалидите, офицерите и сержантите от запаса и резерва, политически партии, детски градини, училища, неправителствени организации и много граждани.

В следобедните часове в Зала 1 на Общината, ученици от горнооряховските училища имаха възможността да видят филма „Тайната вечеря на Дякона Левски” по едноименната пиеса на Стефан Цанев. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов