Готвят протест срещу ареста на данъчния Пламен Томов

Животът

26-02-2016, 13:07

Снимка:

Дарик нюз

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спецпрокуратурата подвигна вчера обвинения на шестима от задържаните

Близо 300 търновци членуват във фейсбук групата “Да защитим Пламен Томов от репресиите“ до този момент, съобщава Дарик нюз. Общодостъпната група бе създадена преди два дни в социалната мрежа за подкрепа на задържания данъчен служител при специализираната акция на МВР, ДАНС и Специализираната прокуратура в Териториалната дирекция на НАП.
При операцията в приходното ведомство Томов бе изведен с белезници и снимката му обиколи всички медии. Само неговото име бе завъртяно публично като замесен в организирана група за престъпления по служба и корупция от данъчни служители на дирекцията, часове преди Специализираната прокуратура да излезе със съобщение.
Пламен Томов е директор на дирекция „Контрол“ в Териториалната на НАП и бе известно време временен ръководител на данъчното до провеждането на конкурса, който бе спечелен от юриста Ивайло Здравков.
Фейсбук групата бе създадена светкавично след ареста на Томов. В нея приятели и познати на дългогодишния данъчен служител споделят мнения в негова защита. Те го определят като честен и неподкупен. Преобладаващо мненията в нея са, че той е невинен до доказване на противното и че не е заслужавал този зрелищен арест. Днес по инициатива на социалната общност, в района на данъчната дирекция от 15:30 часа се организира протест в защита на Пламен Томов. Половин час преди това организаторите ще дадат нарочна пресконференция в БТА в Старата столица.
Вчера Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу шестима от задържаните девет данъчни служители на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Пламен Томов също е привлечен като обвиняем. Обвиненията срещу данъчните са, че са се сговорили да вършат длъжностни престъпления, както и че са искали и приемали подкупи. Престъпленията, за които ще отговарят са по чл.321, ал. 6, вр. чл. 282 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов