Търново разнообразява културния си календар

Ако събитията се повтарят, няма да има интерес към тях, твърди директорът на Дирекция "Култура“

Община Велико Търново цели да разнообразява културния си календар, тъй като ако събитията се повтарят като под индиго, няма да представляват интерес за никого. Това каза в интервю за Фокус  Нелина Църова, директор Дирекция „Култура“ в Община Велико Търново. Тя обясни, че от общината се стараят събитията, които са традиционни да бъдат предлагани по още по-добър начин.

"Освен това се стараем да привлечем възможно най-доброто от страната и Европа, като направим Велико Търново негова сцена. Кръгозорът на хората се разширява със всяка изминала година, нормално е ние да искаме да предлагаме толкова, колкото те биха желали да получат“, каза Нелина Църова.

По думите й, през новата година календарът на културните събития на Община Велико Търново, освен традиционните празници, чествания и събития, които се организират всяка година, включва и много нови неща. "Някои от традиционните събития ще бъдат представени по нов непознат начин. От събитията, които до сега не са се случвали, по календарен ред първо се пада Националният фолклорен фестивал „Лудогорие“. От 17 до 26 юни Велико Търново ще бъде домакин на фестивала. Той е познат от многобройните си издания на други места в България. Фестивалът представя различни традиционни български сватби, традиционна българска кухня, фолклор, занаяти и т.н. Така наречената Капанска сватба няма да бъде представена във Велико Търново, но организаторите ще ни изненадат с нещо, което е свързано конкретно с нашия регион. Разбира се, кухнята, фолклорните танци и музика ще имат голямо място в това събитие“, допълни Нелина Църова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов