Пуснаха арестуваните данъчни в Търново

Шестимата обвиняеми са с парични гаранции между 15 000 и 20 000 лева

Шестимата задържани данъчни служители от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново са били пуснати срещу парични гаранции. Исканата от обвинението мярка за неотклонение на бирниците е гледана в късните вечерни часове в петък от Специализирания съд. Припомняме, че акцията, при която данъчните бяха изловени, се наблюдава от Специализираната прокуратура – София, която ги задържа за 72 часа в ареста. Между 15 и 20 хиляди лева са се бръкнали обвиняемите, за да усетят отново вкуса на свободата.

Шестимата служители на НАП във В. Търново бяха обвинени в това, че са се сговорили да вършат длъжностни престъпления, както и да искат и приемат подкупи. Престъпленията, за които ще отговарят са по чл.321, ал. 6, вр. чл. 282 от НК и са вършени в продължение на 2 години – от ноември 2013 до ноември 2015г.

Обвинения са повдигнати на Стефан Михайлов - бивш директор на ТД НАП, бивш кандидат за кмет на Велико Търново и настоящ общински съветник. Заедно с него са обвинени още  Пламен Томов - зам.-директор на ТД НАП, Мирослав Стефанов - зам.-директор на дирекция "Събиране“, Петя Николова - началник на отдел "Селекция" и данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов.

Те бяха задържани в сряда при специализирана операция на ДАНС и ГДБОП, ръководена от Спецпрокуратурата. За 24 часа в ареста престояха и още трима данъчни, които след разпити бяха освободени, а обвинения бяха повдигнати само на шестима от общо 9 задържани.

Щетите, които групата е нанесла на държавния бюджет тепърва ще се изясняват, а при проведените претърсвания и обиски, у обвиняемите са б



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)