Организират благотворително дрифт шоу в подкрепа на Йоана

Животът

29-02-2016, 07:41

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нужни са 38 000 лв. за 33 процедури по лъчетерапия на детето

Благотворително дрифт шоу подготвят група младежи с бензин в кръвта. Инициативата е в подкрепа на 6- годишната Йоана Христова от Велико Търново, която страда от коварно заболяване. Миналия месец момиченцето претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Интервенциите бяха направени от медици в болница в Истанбул. За лечението на Йоана са необходими още 38 000 лв., с които ще бъдат обезпечени 33 процедури по лъчетерапия, както и две вливания като подготовка за химиотерапия.

Трогнати от историята на детето, дрифтъри от Велико Търново решили да организират атрактивно шоу с благотворителна цел. Благородната инициатива е насрочена за 6 март (неделя) от 13 ч. на полигона в старата столица.

„Още щом видях статията за Йоана, ми дойде идеята да направим благотворително каране, понеже често се събираме да дрифтим и идват много хора да ни гледат. Всички приятели бяха много ентусиазирани и около 10 души се заехме с организацията”, сподели Ивайло Веселинов, по чиято идея се провежда инициативата.

Той съобщи, че със стънд шоу ще се включи и мото клуб „Боляри” . „Дарителска кутия ще бъде поставена на входа, където всеки дошъл ще може да остави сума, каквато има възможност”, обясни Ивайло.

Вече е отворена дарителска сметка за малката Йоана:

BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк

Титуляр: Йоана Христова Христова

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов