Тържествени ритуали и празнични концерти на 3 март в Горнооряховско

Мисия

01-03-2016, 10:34

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В общинския център концерт ще поднесат Цветелина Добрева и ФК „Сидер войвода”

С издигане на знамето на Република България в 11.00 ч. на 3 март пред сградата на Община Горна Оряховица ще започне тържествения ритуал по повод Националния празник. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на Цветелина Добрева, ФК „Сидер войвода” и Клуб за народни хора „Фолклорна броеница” при НЧ „Братя Грънчарови-2002”.

Празнични прояви ще има и в селищата на Общината. На 3 март от 10.00 ч. започват празничните прояви в Поликраище. В същия час е и тържественият ритуал в Янтра, където ще бъдат поднесени цветя и венци пред паметника на загиналите във войните. От 10.00 ч. в НЧ Просвета – 1906” в Горски горен Тръмбеш ще бъде показан филмът „Освобождението на България”. След прожекцията ще се проведе литературен рецитал. От 11.00 ч. ще бъдат поднесени цветя и венци пред паметника на Петър Комитата в селото.С изложба и литературно четене от 10.00 ч. ще започне празничният ден в НЧ „Градина – Върбица – 1894”. Половин час по-късно ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника в селото. С тържествен ритуал пред паметника на загиналите във войните от 10.30 ч. ще започне честването в Драганово. От 11.00 ч. започва празничната програма в НЧ „Съгласие – 1905” в Писарево, в която ще вземат участие децата от ОУ „Отец Паисий”.

Тържественият ритуал пред паметника на загиналите във войните в Стрелец ще започне в 18.00 ч. Празникът в селото ще завърши със заря.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов