Цяла седмица дамите влизат в МДТ с промо билети

Велико Търново Лайф

07-03-2016, 11:20

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Свекърва” и „Царицата на чардаша” са в афиша на театъра

В седмицата на Международния ден на жената 8 март всички дами могат да си закупят билети на преференциална цена от 6 лв. за спектаклите на търновския театър. Промо билетите са за две от най-обичаните представление на артистите от Музикално-драмитичен театър “Константин Кисимов”.
На 8 март от 19 часа трупата ще представи “Свекърва” на Антон Страшимиров. Режисьор на постановката е Димитър Шарков, а сценографията е на Лидия Къркеланова. В нея участва цялата драматична трупа на театъра.
Спектакълът е част от афиша на МДТ от 2011г. и е игран на сцена над 50 пъти. Любопитна е историята на “Свекърва”, която Антон Страшимиров написва заедно с още 2 пиеси по време на пребиваването си в Швейцария. Там през 1905 г. известният с критическото си перо общественик търси убежище след публикуването на неговите нашумели “30 обидни за царското височество” статии. Изпаднал във финансови затруднения, Страшимиров решава непременно да спечели обявения за откриването на Народния театър конкурс и затова участва под различни имена и с трите си “швейцарски” пиеси. Само една от тях подписва с името си, а за автор на “Свекърва” посочва съпругата си, при това с бащината й фамилия. Конспиративният подход проработва по възможно най-добрия начин, а журито отличава и трите пиеси, смятайки че са от трима различни автори. Първата награда е отредена за “Свекърва”.
На 10 март от 19 часа търновци и гостите на града отново могат да аплодират най-популярната оперета в света - “Царицата на Чардаша“ на Имре Калман. Унгарски мелодии, чардашови ритми, виенски валс и светски живот, изящество, хумор и любов – всичко това е майсторски претворено от Калман в оперета №1 за всички времена. Спектакъл пълен с жизнерадост, прекрасна музика, комични ситуации и всепобеждаваща любов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов