Горна Оряховица ще е домакин на Девета национална младежка среща

Мисия

10-03-2016, 08:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще разискват предоставените от ЕС възможности за активиране на младежкия сектор

Горна Оряховица ще бъде домакин на Осма национална младежка среща, която ще се проведе от 11 до 13 март. Форумът ще премине под надслов „Ролята на младите хора в решаване на глобалните проблеми на гражданското общество”. Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори – Национална мрежа за децата, Асоциация Родители и Център за безопасен интернет, Представителството на евродепутата Мария Габриел; Представителството на евродепутата Ева Паунова, Фондация 42; Образователен проект SmartiGraphs, Предприемаческа организация Smart it Smart – Велико Търново и TurnovoRUNs.

В срещата ще се включат младежки групи от Лясковец, Златарица, Свищов, Варна, Павликени, Димитровград, Шумен, Силистра, Трявна, Ловеч, Велико Търново, Видин, Монтана, както и представители на домакините от горнооряховски младежки парламент. Участниците в срещата ще бъдат приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

По време на срещата участниците ще обсъдят конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активиране на младежкия граждански сектор. Ще могат да изразяват идеи, в кои приоритетни области трябва да бъде насочена младежката дейност и кои са ефективните действия. В духа на европейската година за борба с насилието срещу жени, това ще бъде и една от застъпените по време на конференцията теми. В тридневната среща са предвидени още интересни срещи, тематични дискусии, както и споделяне на опит между младежките организации

Срещата е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов