От „Красива България” одобриха проекта за ремонт на хижа „Божур”

Мисия

11-03-2016, 08:47

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността му е 102 530 лв.

Хижа „Божур” ще бъде ремонтирана по проект на Община Горна Оряховица, одобрен от „Красива България”. Проектът е сред 38-те одобрени на първата сесия на „Красива България” за тази година. Общата стойност на строително монтажните работи е 102 530 лв., Половината от средствата ще бъдат осигурени от „Красива България”, а останалите 50 на сто са съфинансиране от Общината.

Хижа „Божур”, която е един от туристическите символи на Горна Оряховица е изградена през 1947 г. Намира се в местността „Божур поляна”, която е притегателно място за много туристи. Ежегодно там се организират и провеждат мероприятия от различен характер. Материалната база обаче не е в добро състояние. Проектът, одобрен от „Красива България” предвижда ремонт и пребоядисване на спалните и санитарните помещения на хижата, подмяна на подовите настилки и дограмата, както и на осветителните тела, монтиране на вътрешна метална стълба, външна топлоизолация и ремонт на покрива.
Ремонтът на хижата бе предлаган за одобрение и миналата година, но тогава бе отказан. Този път е сред първите намерили финансовата подкрепа на „Красива България”. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов