Немска организация помага на детското отделение в Горна Оряховица

Мисия

12-03-2016, 12:15

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Благотворителите искат да финансират ремонта на санитарните помещения

Немска благотворителна организация иска да финансира ремонт на санитарните помещения в Детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Представители на Фондация „Помощ за България” посетиха днес отделението, за да видят на място от какво имат нужда най-малките пациенти в Болницата. Според тях тоалетните са в най-лошо състояние и имат нужда от ремонт, за който ще помогне Фондацията. Събирането на средства ще стане на Великденския базар в Албщадт, градче близо до Щутгарт, откъдето са приятелите на България.
Фондация „Помощ за България” и ръководителят й Юрген Мюлер работят в страната ни от 1997 г. Заедно с още една благотворителна организация – „Децата се нуждаят от свобода”, са реализирали много проекти в различни български градове, сред които и в Горна Оряховица. Помагали са на детски домове, болници, социално слаби семейства. В Горна Оряховица няколко семейства са получили помощ чрез проект за подкрепа на туберколозно болни.
Великденските празници в Германия тази година са в края на март. Традиция е по време на такива празници да се събират средства, които впоследствие се раздават като помощи на нуждаещи се.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов