Откриха първата училищна кухня в Горна Оряховица

Животът

12-03-2016, 12:20

Снимка:

regnews.net

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След над 20 години в СОУ „Вичо Грънчаров” пак ще се готви вкусна храна

Първата училищна кухня в общината тържествено откриха в СОУ „Вичо Грънчаров”. За първи път след повече от две десетилетия храната ще се приготвя на място в училищния стол и децата ще получават не само топъл, но и здравословен обяд.
СОУ „Вичо Грънчаров” възстанови своя стол преди повече от десет години с помощта на Посолството на Япония в България. Храненето обаче ставаше с кетъринг, доставян от ЕТ „Иван Русев” – Лясковец. Такава всъщност е практиката във всички училища. Заедно с фирмата-доставчик на храната училището успя да се включи в два проекта за здравословно хранене на учениците и сега всички деца от началния етап получават два пъти седмично безплатно плод или топло мляко.
През октомври миналата година училището отдаде стола си под наем на ЕТ „Иван Русев” с условието да бъде възстановена кухнята и храната да се приготвя на място. Фирмата е инвестирала в оборудване и в ремонт, с които училищната кухня да отговаря на всички изисквания за безопасно и качествено приготвяне на храната.
Обядът, който ще се приготвя на място, няма да бъде по-скъп за родителите. Запазва се цената от 2 лева за основно и десерт, а при желание на децата и супа.
Близо 400 деца ползват стола на СОУ „Вичо Грънчаров”. Училището е единственото в общината, което има своя кухня и храната ще се приготвя на място.
Целта ни е не само да образоваме вашите деца, но и да се грижим за тяхното здраве и да ги научим на правилно хранене, каза директорката Николинка Попйорданова на родителите, които бяха дошли за откриването на кухнята.
Лентата прерязаха началникът на Регионалния инспекторат инж. Розалия Личева и шефът на фирмата Иван Русев. Пожелавам си и на други места училищата и бизнесът да работят заедно за здравето на децата ни, каза инж. Личева, приветствайки идеята на училищното ръководство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов