Трима великотърновци участват в национален форум на Предприемачи ГЕРБ

Животът

12-03-2016, 15:22

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атанас Парушев участва в престижен форум на ГЕРБ Предприемачи и Google

Топ дизайнерът и областен координатор на ПГЕРБ Атанас Парушев взе участие и в бизнес форум в Техеран

Областният клубен ръководител на Предприемачи ГЕРБ – Велико Търново Атанас Парушев, организационният секретар Петя Василева и Станислав Стоянов - член на регионалното ръководство, участват в национален форум на бизнес организацията към ГЕРБ.

Националната среща на предприемачите се провежда в Хасково под надслов „Предприемачеството –двигател за развитие на България“ и на нея присъстват над 130 членове на ПГЕРБ. На двудневния форум се обсъждат теми, свързани с доброто взаимодействие между бизнеса и държавата, финансовите инструменти в подкрепа на предприемачите, предоставяни чрез национални и европейски програми, и др. 

Форума откри председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Лектори на него са още вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, земеделският министър и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и член на НИС на П ГЕРБ Ева Паунова. Символичен домакин на събитието и модератор на панелите е председателят на бизнес организацията Валя Чилова.

„Предприемачи ГЕРБ е една структура, чиято цел е бъде полезна за бизнеса, да има връзка между бизнес и местна власт. Местната власт е много важна за развитието на малкия бизнес. Чрез подобни мероприятия произвеждаме реални политики за развитието на регионите“. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред участниците във форума. Цветанов подчерта, че правителството на Бойко Борисов работи изцяло в полза на обществото и посочи като пример факта, че 1, 3 млрд. лева са предвидени само по Оперативна програма „Конкурентоспособност“.  Той призова присъстващите да се възползват от европейските програми, които ще разширят техния бизнес, но да не забравят, че това е възможно, благодарение на усилията на кабинета „Борисов“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че ГЕРБ е единственият самостоятелно представен  политически субект. „Полагаме усилия да създадем устойчивост, да поддържаме баланса и да преодолеем популизма. Ежедневно правим компромиси, защото нашата отговорност е много по-голяма от тази на другите партии. Ако не се намери диалог, няма как да се води политика. Затова ГЕРБ трябва да се държи отговорно и не може да слиза на тона на говорене, в който някои искат да ни въвлекат“, обясни Цветанов. Той бе категоричен, че ГЕРБ се движи само и единствено от националния интерес и нищо не може да отклони партията от правилния път на развитие. „Неясни политически субекти, които са в управление и в опозиция – такова нещо в Европа не може да се случи. И ние няма как да ги възприемаме сериозно“, каза Цветан Цветанов по време на националната среща на предприемачите в ГЕРБ, на която регионът ни е представен.

Преди дни областният координатор на ПГЕРБ Атанас Парушев бе част и от бизнес форум в иранската столица Техерен, където участва заедно с председателя на организацията Валя Чилова, членове на правителството, както и представители на близо 70 български компании.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов