Урок по родолюбие проведоха деца от СОУ „Георги Измирлиев” и ОДЗ „Елена Грънчарова”

Мисия

17-03-2016, 08:58

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите подариха на по-големите си приятели изработено от тях сърце

Открит урок по родолюбие проведоха третокласници от СОУ „Георги Измирлиев” и децата от подготвителната група на ОДЗ „Елена Грънчарова”. Съвместната инициатива е по идея на музикалния педагог Даниела Аврамова и учителките от детската градина Мая Ботева и Румяна Цонева. С интересни въпроси, игри и презентация третокласниците разказаха на по- малките моменти от борбата за Освобождението на България от османско робство и героизма на българите, жертвали живота си за нашата свобода. Техните учители Милена Иванова, Нели Петкова, Мая Иванова и Йорданка Пашова наградиха всички участници - и малки и големи с грамоти.

Малките артисти, облечени в костюми на четници, развявайки българския трикольор, изпълниха любимите на всички ”Вятър ечи, Балкан стене”, „Тих бял Дунав се вълнува”, „Пътнико свиден”, „Една българска роза” и танци със саби. С изпълненията си децата покориха публиката и показаха, че в сърцата си обичат България и знаят много за Освобождението, за нашите герои и че трябва да тачим миналото и традициите си.

Това е втора съвместна изява на малчуганите от детското заведение и техните приятели от училището. Гости на открития урок бяха Захаринка Чакалова – старши експерт „Начално образование” в РИО - Велико Търново; Румяна Матеева - старши експерт дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки” в Община Горна Оряховица, Пламен Мадемов, директор на Исторически музей град Горна Оряховица, както и директорът и помощник – директорите на СОУ „Георги Измирлиев”, много учители и ученици. Поздрав към децата от двете учебни заведения от името на Кмета на Общината отправи Румяна Матеева. Тя им благодари им за положения труд и им подари материали, свързани с Горна Оряховица и историята на града.

Децата от ОДЗ ”Елена Грънчарова” подариха направено от тях сърце на Сърцето на СОУ ”Георги Измирлиев” като приятели и партньори на училището.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)