Цветан Цветанов отново ще подкрепи финансово ученици от Велико Търново за похода „По стъпките на Ботевата чета“

Зам.-председателят на ГЕРБ посвещава на каузата благотворителното тържество за рождения си ден

Председателят на Пaрламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов потвърди във Велико Търново подкрепата си за родолюбиво начинание на великотърновски ученици, които и тази година ще тръгнат на поход „По стъпките на Ботевата чета“. През 2015 г., по инициатива на Цветанов, заедно с ГЕРБ – Велико Търново оказаха финансова помощ на организаторите, за да заведат на 7-дневната национална проява 50 възпитаници на осем търновски училища.

На 22 март ученици от последния курс в местната Професионална гимназия по електротехника, приветстваха Цветанов, който бе във Велико Търново по повод празника на града. Придружаваше ги тяхната преподавателка, предвождала ги в похода по стъпките на Ботев. Цветанов бе запознат с настоящите инициативи на будните младежи и с календарния им план за прояви през тази година. Най-яркото събитие сред родолюбивите инициативи е юбилейният 70-ти поход в чест на Ботев – от Козлодуйския бряг до връх Околчица.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви пред младите хора, че ще посвети на тяхната кауза част от средствата, които тази година ще се съберат при благотворителното тържество по повод рождения му ден.

Преди повече от седем години Цветан Цветанов въведе практиката да насърчава своите приятели и съмишленици да даряват суми благотворително, вместо да поднасят персонални подаръци за рождения му ден на 8 април. Така през годините Цветанов подпомогна десетки обществено значими каузи. През 2015 зам.-председателят на ГЕРБ дари средства за изграждането на дневен център за деца с аутизъм и подкрепи санирането на училище в малката община Сърница.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов