Наградиха най-добрите математици от състезанието „Европейско кенгуру”

Мисия

25-03-2016, 09:28

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

170 ученици от Горна Оряховица и Лясковец участваха в надпреварата

170 ученици от общините Горна Оряховица и Лясковец се включиха в областният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”. Международната надпревара за ученици от 1 до 12 клас е едно от най-престижните и най-масовите. Провежда се при огромен интерес върху едни и същи задачи в близо 50 държави. В България се организира от 1993 г. предимно в по-големите градове. Горна Оряховица е един от градовете организатори на състезанието. Традиционен домакин на математическата надпревара е ОУ „Иван Вазов”, а организатори са местната секцията на Съюза на българските математици и Община Горна Оряховица.

Днес най-добре представилите се ученици в състезанието бяха наградени в Зала №1 на Общината. Отличията връчи кметът инж. Добромир Добрев. На награждаването присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки”.

С грамоти за достойно представяне бяха отличени и математическите отбори на ОУ „Елин пелин” – Първомайци и на ОУ „Отец Паисий” в Писарево. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов