Учение ще евакуира СОУ „Вичо Грънчаров”

Мисия

28-03-2016, 13:29

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Демонстрация по спасяването на петима ученика ще направят пожарникарите

Пожарно учение ще се проведе на 30 март в СОУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица. Учението ще е с участието на служители от РСПБЗН гр. Г. Оряховица, РСПБЗН гр. Велико Търново, сектор „Специализирани оперативни дейности, РУ-МВР гр. Г. Оряховица, ЦСМП, доброволно формирование „Раховец“ към Община Г. Оряховица, ученически авариен екип към СОУ „В. Грънчаров“ гр. Г. Оряховица.

Огнеборците ще разиграят следната ситуация - в следствие на късо съединение в ел. инсталация в една от учебните зали в училището се запалват горими материали около мястото на огнището. Пожарът обхваща горимата стенна облицовка. Създават се условия за бързо разрастване на пожара в залата, съчетани със задимяване на сградата. Задейства се пожароизвестителната система в училището. Учащите под ръководството на персонала напускат сградата по евакуационните пътища, съгласно разработения план за евакуация.
Ръководителите на класовете извършват преброяване на учениците. Учителят Красимир Борисов установява липсата на петима. Следват действия по спасяване и гасене.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов