Елена подкрепи талантливата Алис

Велико Търново Лайф

29-03-2016, 11:22

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момичето е част от представителен фолклорен ансамбъл, който ще пътува за САЩ

„Добрина за Благовец” нарекоха благородната си инициатива за едно талантливо момиче организаторите от еленското читалище „Напредък”. С чудесен концерт в навечерието на Благовещение самодейци и публика подкрепиха Алис Ахмедова за предстоящо турне в САЩ. Изявената ученичка от Националното училище за фолклор и изкуства „Филип Кутев” в Котел е включена в негов представителен ансамбъл от 30 танцьори, инструменталисти и певци. Те ще участват в три международни фолклорни фестивала през лятото в щатите Юта и Айдахо. На тях ще бъде представен автентичен фолклор от десетки държави по света, а НУФИ в Котел е единственото българско учебно заведение, получило покана.

Училищното настоятелство потърси финансова подкрепа за самолетните билети от общините, откъдето са децата. Талантът на Алис е открит още докато учи в началното училище и СОУ „Иван Момчилов” в Елена. Тя е позната от малка на еленската публика с омайващия си глас и слънчева усмивка, представя родния си град на престижни национални фестивали и надпявания. Въпреки че учи в Котел, и днес тя участва в повечето културни прояви в Елена.

С решение на Общинския съвет общината отпусна 960 лв. за предстоящото пътуване на момичето. От Ротари клуб гр. Елена също изразиха готовност да помогнат с 960 лв., а на благотворителния концерт, на който пяха Алис и още пет нейни съученички от Котел, бяха събрани 1040 лв. Момичетата са включени и в ансамбъл на НУФИ, който се представи блестящо на кастинга „Игра на хорове” в „Шоуто на Слави”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)