Светослав Малинов: Правата и свободите в Европа трябва да бъдат гарантирани с нова инфраструктурна карта на сигурността

Велико Търново Лайф

30-03-2016, 19:04

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Европа трябва да мисли за общи органи на сигурността, смята евродепутатът

Правата и свободите в Европа трябва да бъдат гарантирани с нова инфраструктура на сигурността. Ще трябва да се научим да отделяме повече пари за сигурност, за полиция, за армия. Това каза във Велико Търново евродепутатът Светослав Малинов. По негови думи дошъл е историческият момент, в който Европа трябва да мисли за общи европейски органи, свързани със сигурността – обща европейска армия, европейска полиция, европейска гранична полиция, европейско разузнаване или поне координация между службите. „Никой няма да приеме връщане на вътрешните граници. За да се запази свободата в ЕС, трябва да се направят тези общоевропейски органи и да се засили охраната на външните граници, защото те трябва да бъдат защитавани”, заяви Малинов.
„Имам обратното мнение на това, че Европа затъва, защото през последните шест-седем месеца Европейският съюз получи най-категорично доказателство, че е успешен проект и че е най-доброто място за живеене от гледна точка на доходи, социална сигурност, здравеопазване, образование и всичко останало. Кризата, предизвикана от бежанците и мигрантите, е криза на това, че най-доброто място за живеене става толкова привлекателно, че хората тръгват с риск за живота си, за да дойдат тук”, коментира евродепутатът.
Светослав Малинов гостува на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”. Посещението се организира в рамките на инициативата „Европейско междучасие”, която цели популяризиране на дейността на Европейския парламент и на Европейския съюз пред по-млада аудитория. В рамките на един учебен час пред ученици от ХІ и ХІІ клас евродепутатът презентира европейските институции и техните лица и отговори на актуални политически въпроси в свободна дискусия.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)