Махат старите трошки от общинските терени в Елена

Мисия

01-04-2016, 10:51

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Неспазилите предписанието ще плащат глоба от 50 до 500 лв.

Кметът на Община Елена инж. Дилян Млъзев назначава комисия за извършване на проверки на излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/ и санкциониране на неправомерно паркирали автомобили в зелените площи, детски площадки, терени общинска или държавна собственост.

Комисията ще извършва периодично оглед и ще установява излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), разположени върху имоти държавна или общинска собственост и техните собственици.

При извършване на проверките комисията ще прави предписания на собствениците за преместване на ИУМПС. За всяко МПС, на което е направено предписание, се съставя констативен протокол за техническото състояние на ИУМПС.

С направеното предписание за преместване на ИУМПС започва да тече 14-дневен срок за преместване на МПС.

В случай, че собственикът не е изпълнил предписанието в 14-дневния срок, въз основа на констативния протокол за техническо състояние на МПС, кметът на общината издава заповед за принудително преместване на превозното средство.

На собствениците на ИУМПС, които не изпълняват предписанието по чл.42, ал.3 от Наредба за управление на отпадъците на територията на община Елена, се съставя акт за административно  нарушение. Глобата е в размер от 50 до 500 лева.

Община Елена приканва в двуседмичен срок, всички собственици да освободят улици, тротоари, детски площадки, паркинги и други общински площи от излезлите от употреба неправомерно паркирали автомобили.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов