Отличиха 19 ученици от Г. Оряховица в конкурс, посветен на щастието

Мисия

03-04-2016, 11:38

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор бе Местната комисия за борба с противообществените прояви

94 деца от 6 училища в Община Горна Оряховица се включиха в конкурс на тема „Следването на любовта, приятелството и мечтите – щастие за всеки ден”. Конкурсът се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и бе посветен на Международния ден на щастието – 20 март. Участниците се състезаваха в две категории – рисунка и литературно творчество (приказка, разказ, есе). Авторите на най-добрите творби бяха наградени от кмета инж. Добромир Добрев на специална церемония в Гербовата зала на Общината. Преди награждаването децата бяха приветствани от заместник-кмета Йорданка Кушева, която е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

В раздела за рисунка бяха представени 71 творби на ученици от три възрастови категории. В първа възрастова група от І до ІV клас победител е четвъртокласничката от СОУ „Вичо Грънчаров” Никол Иванова. На второ и трето място се класираха съответно Анна Йорданова – ІІІ клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и Силвия Сидерова – ІV клас от СОУ „Вичо Грънчаров”. С поощрителни награди бяха отличени рисунките на третокласничката София Ламбова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и на Християн Мезев – ІV клас от ОУ „Климент Охридски” – Драганово. Във възрастовата група от V до VІІІ клас първа е Никол Трайкова – VІ клас от СОУ „Вичо Грънчаров”. На второ място е класирана рисунката на четвъртокласничката от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Едита Цвяткова, а трета е творбата на Ивана Трифонова – V клас от ОУ „Елин Пелин” – Първомайци. Поощрителни награди получиха Гергана Иванчелиева – VІ клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и Даяна Витанова – VІ клас от ОУ „Иван Вазов”.

В раздела за литературно творчество бяха представени 23творби на участници в три възрастови категории. В най-малката възрастова група от І до ІV клас на първо място е класирана творбата на четвъртокласничката Румяна Танева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Втора и трета награда бяха присъдени съответно на Любомир Райков – ІV клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и на второкласника Джесмин Йорданов от ОУ „Св. Паисий хилендарски”. Във възрастова група от V до VІІІ клас първа е Бояна Илиева – VІІІ от СОУ „Георги Измирлиев”. На второ и трето място са класирани творбите на петокласниците Костадин Атанасов и Галя Алексиева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. В най-голямата възрастова група – от ІХ до ХІІ клас победител е дванадесетокласничката Теодора Стефанова. Второ и трето място са за Мирела Радева – ІХ клас и Ина Димитрова – Х клас. И трите момичета са от СОУ „Георги Измирлиев”.

След награждаването инж. Добромир Добрев пожела на децата весела ваканция. „Нека дните ви да бъдат изпълнени с щастие, което ще предадете на своите приятели след завръщане в училище”, каза още инж. Добрев. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов