Михаела Фенерева с втора награда от конкурса „Малките нашенци”

Велико Търново Лайф

04-04-2016, 14:20

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Възпитаничка на ОДК в Горна Оряховица взема поредна награда

Второ място в ХІХ Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” гр. Казанлък спечели възпитаничката на Общинския детски комплекс Михаела Фенерева. Наградата е във възрастовата група 11-14 години. Конкурсът за весела детска рисунка е част от поредицата събития, в рамките на Чудомировите празници в Казанлък. 1 730 рисунки и приложни творби са били представени в ХІХ-то издание на „Малките нашенци”. В рамките на конкурса са присъдени 129 награди, от които 20 специални, 70 първо, второ и трето място по възрастови групи и категории и 39 поощрителни награди. Организатори на детския конкурс са Министерство на образованието, Община Казанлък, Фондация „Чудомир” и Общински детски комплекс „Св. Ив. Рилски”.

От три години Михаела Фенерева рисува в клуб „Графично ателие” при ОДК - Горна Оряховица под ръководството на Илия Банков. Това е поредната награда от национален конкурс за 13-годишното момиче.

Преди броени дни Михаела Фенерева бе удостоена и със специална награда за „Биораз нообразие” от Областния конкурс на тема „Дървета за Земята”, организиран от РИОСВ – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов