Петнадесет безработни се обучават за помощник-възпитатели

Мисия

06-04-2016, 11:09

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Възможността е по проект „Шанс за работа – 2016”

Петнадесет безработни от Община Горна Оряховица се обучават за помощник възпитатели по проект „Шанс за работа – 2016”. Проектът се реализира съвместно между Общината, КНСБ и Центъра за професионално обучение към КНСБ и е част от Националния план за действие по заетостта. Проектът е насочен към безработни лица, регистрирани в бюрата по труда и обхваща младежи до 29 годишна възраст. Обучението им за „помощник-възпитател” преминава през два модула: обучение по ключова компетентност „Работа в екип“ и професионално обучение по професията „помощник-възпитател“ .

Успешно завършилите модула „Работа в екип“ днес получиха сертификати, издадени Центъра за професионално обучение към КНСБ.

Професионалното обучение на младежите се провежда в детски градини, като по време на него младежите се включват в трудовия процес. Набляга се на усвояване на практическите умения, свързани с професията. Обучението завършва с изпит.

След приключване на втория модул от обучението, завършилите курса ще получат Удостоверения за професионално обучение по професията „помощник-възпитател“, издадени от ЦПО към КНСБ.

Част от обучаваните младежи ще бъдат назначени да стажуват за 3 месеца.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов