Собствениците на полусъборения тютюнев склад ядосоха Общината

Мисия Пловдив

12-04-2016, 13:21

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общината ще укрепва полуразрушения тютюнев склад на улица "Одрин" №8 в Пловдив. Това каза днес кметът на града Иван Тотев пред журналисти.  

Общината е  получила писмо от собствениците на имота, с което заявяват, че не са укрепили сградата в дадения им срок и по закон при това положение това трябва да се направи от Общината. 

"Не мисля, че точно ние заслужаваме такова отношение в случая. Малко сме ядосани. По закон, когато собственикът не си изпълни предписанието, Общината трябва да го направи за негова сметка и след това да си изиска парите", поясни Тотев. 

Той добави, че община Пловдив е много силна и който тръгна на война срещу нея, ще я загуби.

Градоначалникът обаче разкри, че собствениците вече имат задължение от неплатени данъци в размер на 17 000 лева,  за данък сгради и заради това е със запорирани. сметки.

Той каза, че веднага стартира  процедура за събиране на дължимите пари "Явно е, че тук само с диалог нещата не стават и трябва да влезем по-остро", коментира градоначалникът.

Що се отнася до склада, то Тотев бе категоричен, че Общината ще поеме укрепването му, без обаче да се "изхвърля" с големи суми за тези дейности. 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов