Започна XI Национален форум на доставчиците на социални услуги

Мисия

13-04-2016, 12:54

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В него участва и зам.-министър Ваньо Шарков

Зам.-областният управител доц. Любомира Попова присъства на XI Национален форум на доставчиците на социални услуги, който се провежда в старата столица. Темата на конференцията с над 200 участници е "Предизвикателства пред местните власти през новия програмен период". Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националният алианс за социална отговорност, Община Велико Търново и Община Русе.
"За мен е чест да присъствам на този национален форум и да съм част от него. Използвам възможността да Ви поздравя от името на областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев и от мое име.  Искам да подчертая, че не случайно форумът се провежда в старата столица. В годините Велико Търново се доказа, като доставчик на социални услуги с разнообразно качество и традиции, от които могат да почерпят опит много други общини в страната. 
Нашият ангажимент, като представители на Областна администрация е да направим връзката между държавата и общините. В този смисъл аз съм убедена, че междуинституциалното партньорството е изключително важно, за да се случат реформите. В тази посока са и нашите усилия за изработването на новите областни стратегии, които трябва да обхваната периода 2016 – 2020 г.  В подготовката им си партнираме с общините и неправителствените организации. Мисля, че именно този диалог и подкрепа са най-работещи. Убедена съм, че този форум ще бъде изключително полезен. Както споменахте, освен нормативната база, която трябва да се реформира и взаимодействието между институциите, аз мисля, че  най-важен е и човешкият ресурс. Това са  всички хора, които днес са в тази зала. Именно те ще реализират значителната крачка напред за подобряване качеството на живот на гражданите", каза зам.-областният управител доц. Любомира Попова при откриването на дискусията.  
В срещата участват и председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев,  директорът на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова, президентът на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Франц Волфмайр, зам-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов