Г. Оряховица домакинства форум за Априлското въстание

Мисия

19-04-2016, 07:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В него ще се включат над 130 участници

Днес Горна Оряховица ще бъде домакин на културно-образователен форум „140 години от славните събития през април 1876 година – връх на българското национално-освободително движение”. Във форума ще се включат над 130 участници от детски градини и училища от Община Горна Оряховица.

Програмата е разделена на две части. Първата част ще започне от 10.30 ч. в Зала 1 на Общината с изпълнения на деца от детските заведения. Официалното откриване на форума е насрочено за 15.00 ч. След откриването, програмата на форума ще продължи с възстановки на исторически моменти, пресъздадени от читалищни състави и участници от учебните заведения в Общината.

Паралелно с провеждане на форума, пред сградата на Общината ще бъде разположен музей на открито, представен от Клуб „Традиция” – Велико Търново. Експозицията „Духът на Епохата“ разказва за Априлско въстание и последвалата след неговото потушаване Руско-турска Освободителна война. Посетителите ще имат възможност да разгледат изложените униформи, оръжия и аксесоари.

При лошо време експозицията ще бъде разположена пред Зала 1 на Общината. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов