Тридневен София филм фест във Велико Търново

Велико Търново Лайф

20-04-2016, 10:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специални гости са Иглика Трифонова, Ованес Торосян и Камен Калев

С филма на Иглика Трифонова „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” на 22 април, петък, откриват София филм фест във Велико Търново. Лентата ще бъде представена лично от Трифонова, която е сценарист и режисьор на филма, както и от актьора Ованес Торосян. Откриването на фестивала ще бъде от 18:30 часа, а прожекциите ще бъдат в Голямата зала на Община Велико Търново. Вторият филм от първата фестивална вечер, започва от 20:30 часа. „МА МА” е филм на Пенелопе Круз и Хулио Медем.   За първи път пред публиката във Велико Търново „София Филм Фест” представя анимационен филм. „Дългият път на север” на режисьора Реми Шайе ще очарова както малките киномани, така и техните близки, от 11 часа на 23 април. В 18 часа същия ден предстои среща с един от най-актуалните премиерни филми в България – „Жажда” на Светла Цоцоркова. Лентата ще бъде представена от младата актриса Моника Найденова, която е изпълнителка на една от главните роли.
Третият филм в съботната фестивална вечер стартира от 20:15 ч. Това е лентата „Каръл”, получила номинации за шест награди „Оскар”, награда за най-добра актриса от Кан, и още над 35 награди и 170 номинации. Великотърновци ще се насладят на невероятната Кейт Бланшет, която играе в главната роля. Неделният фестивален ден, 24 април, стартира в 16 часа с прожекция на филма „Панама”. От 18 часа със старостоличани ще се срещне режисьорът Камен Калев, който ще презентира своя най-нов филм „С лице надолу”. Фестивалната програма във Велико Търново ще бъде закрита с най-новата творба на Вим Вендерс „Всичко ще бъде наред” от 20 часа в неделя, 24 април.
„София Филм Фест във Велико Търново” е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест/София филм фест разработва и реализира от 2010 година. Събитието се провежда благодарение на съвместните усилия на Арт фест и Община Велико Търново, с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов