Младежи дариха книги на Регионалната библиотека

Над 90 книги дариха от МГЕРБ – Велико Търново на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ в старата столица. Произведенията бяха осигурени след обявената по-рано дарителска акция на младежите, по повод 23 април – Международен ден на книгата и авторското право. Преди дни от областното ръководство на МГЕРБ призоваха желаещите да дарят свои закупени и вече прочетени книги.  

Днес директорът на Регионалната библиотека Иван Александров прие дарението и припомни, че младежите от ГЕРБ са редовни дарители на книгохранилището. „Това се утвърди като традиция“, каза Александров и благодари от името на своя екип и читателите на библиотеката. Там бяха инициаторът и областен лидер на МГЕРБ Георги Недев, Станислава Стоянова от националното ръководство на младежката организация и Димитър Марков.

„Книгите са най-добри приятели, мъдри съветници и търпеливи учители, даряват добри съвети и знания“, коментира Станислава Стоянова. Дарителските актове ще продължават и занапред, увери Георги Недев. Той благодари на всички съмишленици, присъединили се към инициативата на МГЕРБ.

Недев и колегите му поискаха информация за най-търсените заглавия, които не достигат на библиотеката, за да бъде следващата акция насочена към удовлетворяване на конкретните интереси на читателите в старата столица. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов