Горнооряховска балетна школа с медали от два престижни танцови конкурса

Велико Търново Лайф

25-04-2016, 19:19

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Отличие за добрата работа получи и ръководителят на балет „Грация“

Изпълнители на балетна школа „Грация” – Горна Оряховица завоюваха призови места за всеки представен танц в рамките на два престижни национални конкурса за танцово изкуство.

Пълен комплект медали спечелиха възпитаниците на школата от Националния танцов шампионат „Утринна звезда”, който се проведе в София. В раздела за класически балет при децата до 8 години, в условията на сериозна конкуренция бронзов медал заслужи Магдалена Христова. В групата 9-12 години Тианна Димитрова е втора, а Радостин Николов спечели златото. С второ място бе отличен и дуетен танц между Радостин и Дария Илиева. Школата получи като награда и ваучер за преференциално участие в следващото издание на „Утринна звезда”.

Ден преди триумфа на „Грация“ в столицата, две момчета и три момичета представиха школата и на XVIII Национален конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрий денс в Бургас. Това е едно най-големите танцови събития у нас, организирано от Община Бургас и Общинския детски комплекс. Над 3000 млади изпълнители от цялата страна участваха в надпреварата.

Балет „Грация” се представи с общо 12 композиции - солови изпълнения и дуети в две възрастови групи и в разделите класически, съвременен и характерен танц. В класическия раздел най-малките представители на школата Радостин Николов и Дария Илиева спечелиха с дуетното си изпълнение „Вълкът и червената шапчица” от „Спящата красавица” първо място във втора възрастова група. С двата си солови танца Радостин спечели първо и трето място.

Също в класическия раздел, но в трета възрастова група, Тианна Димитрова е с втора награда за „Фея на сънищата” от „Лебедово езеро”, а Кристияна Боева е трета за вариация от балета „Весталка” на Минкос.

Балет „Грация” е отличен с плакет и грамота за второ място за цялостното представяне на школата в класическия танц. Наградата бе връчена от председателя на журито проф. Хикмет Мехмедов и доц. Желка Табакова.

В раздел Характерен танц Радостин Николов е със специална награда и плакет за цялостното си представяне. Двамата с Дария Илиева са втори във втора възрастова група със своя характерен танц „Неаполитанска тарантела”.

При по-големите характерният танц на Кристияна Боева и Денислав Иванов „Тази Кармен” по музика на Бизе спечели първата награда. Денислав също е със специална награда и плакет за изявите си в раздел Характерен танц.

Медал за отличното представяне на нейните възпитаници получи и ръководителят на школата -  балетният педагог Соня Георгиева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов