Ева Паунова представи законодателния процес на ЕС пред студенти от ВТУ

Велико Търново Лайф

27-04-2016, 09:36

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Евродепутатът обяви и конкурс за есе

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна със студенти от Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". По време на дискусията българският евродепутат и студентите обсъдиха особеностите на законодателния процес в Европейския съюз. Паунова представи работата си по законодателни текстове в Комисията за Вътрешен пазар и защита на потребителите и Комисията по икономически и парични въпроси.

"С голямо удоволствие приех поканата за среща със студентите, защото както в повечето сфери, и в законодателния процес на европейско ниво съществува разлика между теорията и практическото приложение. За да са максимално подготвени студентите и учениците, трябва да осъществяват редовен контакт с практикуващите, да имат досег до реални примери." заяви Ева Паунова.

По време на срещата със студентите Ева Паунова обяви провеждането на конкурс за есе, който ще бъде организиран от Юридическия факултет на Великотърновския университет под неин патронаж. Победителите ще получат възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел и да се запознаят на практика с особеностите на законодателния процес в ЕС. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов