Възпитаник на СОУ „Емилиян Станев” първенец в националната олимпиада по география и икономика

Животът

29-04-2016, 13:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Денислав Бончев победи в конкуренция с 36 връстници

Денислав Бончев спечели първо място на ХІІ Национална олимпиада по география и икономика в състезателната група VІІ клас. Ученикът е възпитаник на СОУ „Емилиян Станев” във Велико Търново. Става лауреат със 188 точки в конкуренция с 36 връстници от цялата страна. Освен географията любими предмети на Денислав са математиката и историята, с които печели призови места на областните кръгове на олимпиадите. Той е член на училищните отбори по бадминтон и на тима по гражданска защита при бедствия и аварии. Споделя, че още не е решил окончателно къде ще кандидатства след VІІ клас. Вероятно ще се насочи към Природо-математическата гимназия.
„Големият интерес и любознателност движеха Денислав към първото място на националната олимпиада”, каза учителката му по география Даринка Бонева. По думите й  успехът на седмокласника се дължи и на сериозната подкрепа от страна на неговите родители.
Проверка на знанията по география на света, изучавана в V, VІ и VІІ клас, представлява олимпиадата. В първия кръг участниците решават тест с 30 въпроса, вторият етап е мултимедиен устен тест с 20 въпроса, а третият – интервю пред публика и жури.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов