Инж. Добромир Добрев се срещна с медалистите от БК „Локомотив”

Спорт

29-04-2016, 13:13

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Г.Оряховица ще домакинства Гала вечер на бойните изкуства

Кметът инж. Добромир Добрев се срещна днес с тримата медалисти на Боксов клуб „Локомотив”. Йоана Йорданова и Доброслава Върбанова са бронзови медалистки от Държавно лично отборно първенство, което се проведе в средата на март в Русе. Със сребърен от Държавно отборно лично първенство за ученици в Сливен, само преди дни се завърна Георги Миновски. Георги дебютира на това състезание, в което участваха 170 деца от страната. В категория 54 кг той достигна финал след две безапелационни победи. На финала горнооряховското момче загуби по точки след равностоен мач със своя противник.

Тримата състезатели днес бяха придружени от своя треньор Свилен Русинов и президента на клуба Анастас Начев. На срещата в Гербовата зала на Общината присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Милена Николова.

„За нас е чест, че този толкова млад спортен клуб вече има трима медалисти. Те са поредното доказателство, че спортът в Община Горна Оряховица е на много високо ниво”, каза инж. Добромир Добрев. Градоначалникът увери спортистите, че ръководството на Общината работи в насока за надграждане на вече постигнатото по отношение на спортната база.

На 14 май, когато Горна Оряховица за втора година ще бъде домакин на Гала вечер по бойни изкуство, петима състезатели на БК „Локомотив” ще участват в демонстративни спаринги срещу състезатели на най-силния в момента боксов клуб в България - БК „Локомотив” София. На Гала вечерта ще се състезава и най-известния и обичан от местната публика горнооряховски боксьор Захари Мутафчиев, сподели президентът на БК „Локомотив” Анастас Начев.

През юни за горнооряховските момчета и момичета от боксовия клуб предстоят четири състезания от календара на Българската федерация по бокс.

БК „Локомотив” работи от началото на 2015 г., а от декември треньор в клуба е Европейският шампион Свилен Русинов. Активно трениращи към момента са 20 състезатели. Клубът продължава да набира желаещи да тренират бокс без ограничения във възрастта и пола. Тренировки се провеждат от понеделник до четвъртък от 18.30 ч., а в петък – от 15.00 ч. в Спортна зала „Никола Петров”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов