В миналото наричали Елена българският Витлеем

Мисия

01-05-2016, 01:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът Дилян Млъзев с празнично обръщение към съграждани и гости

Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев излезе с празнично поздравление към совите съграждани и гостите на възрожденското градче. По повод "Празника на празниците, както в Православието наричат Възкресение Христово", кметът се обръща към еленчани с пожелания за здраве и благоденствие, за мир и любов.

Той приветства гостите с думите: "В миналото са наричали Елена „Българският Витлеем“. Радваме се, че сте избрали точно нашия град, за да станете съпричастни с нас в преклонението и тържествуването пред Христовото възкресение. Боголюбиви и ревностни пазители на християнската вяра от далечни времена, гостоприемни и до днес, еленчани Ви казваме „Добре дошли“. Празнувайте с нас!"

Универсални и общочовешки са християнските ценности и добродетели, според кмета Млъзев. "Ако ги следваме, заедно ще направим нашия живот и този на децата си по-добър. Нека в тези дни изпълним сърцата си с доброта и вяра, нека празнуваме победата над преходността и мрака в името на пречистващата сила на любовта и стремежа към хармония и духовно усъвършенстване. Христос Возкресе!"



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов