Поход по стъпките на Филип Тотю организират във Вонеща Вода

Мисия

03-05-2016, 08:12

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дарители правят църквата във Вонеща вода

Курортното селище чества своя храмов празник на 6 май

На Гергьовден курортното великотърновско село Вонеща Вода ще чества своя празник с богата програма. Тържествата започват в 10 ч. в петък, в църквата „Св. Георги“, където ще бъде отслужена празнична служба-водосвет, както и молебен за здравето на всички жители и гости. Храмът, който никога не е действал, тъй като повече от десетилетие е стоял на груб строеж, постепенно се ремонтира с помощта на дарители, а инициатор на акцията по завършване на църквата бе покойният председател на ВТОбС Николай Ашиков. По обяд на 6 май в храма отец Йоан ще освети и курбан, който ще бъде раздаден на миряните.

От 13 ч. пред кметството в центъра на Вонеща Вода ще започне празнична музикална програма, осигурени са скара и бира. Илюминации ще озарят небето над селото точно в 20.30 ч.

Поход „По стъпките на Филип Тотю“ организират от кметството за следващия ден. На 7 май  желаещите да се включат в родолюбивата инициатива ще се съберат в 8.30 ч. пред кметстмото на Вонеща Вода. Организаторите предупреждават всички, които ще участват в похода да си носят храна за обяд 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов