Кметът Даниел Панов свика кризисния щаб

Мисия

05-05-2016, 12:33

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нивото на р. Янтра се е повишило с 90 сантиметра

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов свика Общинския кризисен щаб във връзка с продължителните валежи. Въведеното денонощно наблюдение на реките продължава без прекъсване и ще се осъществява и през предстоящите почивни дни. През изминалата нощ р. Янтра е повишила нивото с 90 см., но въпреки това то остава под критичната зона, а опасност от наводнения няма.

Общинският кризисен щаб е ръководен от Даниел Панов. В структурата участват също заместник-кметовете на общината Ганчо Карабаджаков и проф. Георги Камарашев, експерти от общинската администрация, началникът на Районното управление на полицията гл. инсп. Валентин Къндев, служители на МВР и Пожарната. Постоянно се изисква информация от кметовете и кметските наместници на населените места в общината, през които преминават р. Янтра и нейните притоци. Следят се нивата на р. Янтра и в Габровския регион.

Около 3 метра е нивото на р. Янтра в най-ниската точка на Велико Търново, която се намира в кв. Чолаковци. Критичната стойност е 6 метра. Ангажираните експерти правят измервания няколко пъти през денонощието. Информация за състоянието на реките дават и дежурните екипи на МВР и Пожарната.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов