18 горнооряховски двойки с помощ от фонд „Ин витро”

Мисия

11-05-2016, 11:42

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сумата във фонда се увеличава с 8 000 лв.

18 двойки от Община Горна Оряховица ще бъдат подпомогнати финансово с по 1000 лв. по правилника за асистирана репродукция. Одобрени са всички кандидати, подали заявление за финансово подпомагане. Документите на двойките са разгледани от 7 членна комисия с представители от общинския съвет и общинска администрация. Парите ще се изплащат по банков път на лицето подало заявление, след представяне на фактури за извършени манипулации, прегледи, лекарства изследвания и др. Няма ограничение за изразходване на средствата във времето.

Предложената и одобрена с Бюджет 2016 сума от 10 000 лв. за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, ще бъде увеличена на 18 000 лв. на следващо заседание на общинския съвет.

От две години Общината предприе инициатива да подпомага финансово семейни двойки с репродуктивни проблеми. Гласуван бе Правилник от Общинския съвет, определящ реда, условията и процедурата за отпускане на финансова помощ на семействата и на двойки, живеещи на семейни начала. През 2014 г. за финансово подпомагане бяха одобрени 7 двойки, а през 2015 г.-12.

През 2015 г. се родиха две момченца в семейства, подпомогнати от Община Горна Оряховица по правилника „Ин витро”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов