Десетки ангажименти поеха пред жителите на Долна Оряховица общинските съветници от ГЕРБ

Мисия

12-05-2016, 15:52

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

При голям интерес премина приемната на общинските съветници от ГЕРБ, проведена в гр. Долна Оряховица. Проблеми пред местните парламентаристи поставиха секретарят на читалището в града, директорът на детската градина, училището, председателят на пенсионерския клуб, както и граждани.

Читалището в Долна Оряховица развива изключително активна дейност. Към културната институция има любителски театрален състав, камерен и детски състав, клубове по народни танци и пеене. Читалището се нуждае от нова настилка  на двете тераси, тъй като в момента прониква вода в сервизните помещения и репетиционната зала отдолу. Голяма нужда има от допълнително осветление за аванс сцената, както и от озвучителна техника – микрофони, стойки и тонколони за провежданите  мероприятия на открито. Съветниците от ГЕРБ ще съдействат да бъде закупена озвучителна техника за кметството в Долна Оряховица, която ще се предоставя и ползва от читалището, стана ясно по време на приемната.

100 деца посещават местната детска градина. Готварските уредите в заведението обаче са амортизирани, проблем има с някои осветителни тела, с липсата на детски съоръжения в двора и със състоянието на външната пътека. Общинските съветници от ГЕРБ поеха ангажимент да бъдат осигурени плочки за пътеката, а в следващия бюджет да бъде заложено закупуването на ново кухненско оборудване и осветителни тела.

 Пенсионерският клуб пък има нужда от ремонт в санитарните помещения и подмяна на дограмата. Част от проблема намери решение веднага, след като стана ясно, че член на ГЕРБ ще поеме ремонта по отстраняване на теч и боядисването на предверието в санитарните помещения.

Асфалтът на една от улиците в Долна Оряховица е започнал да пропада, градът се нуждае от спирки и разписания. Местните жители алармираха за постоянно паркиране по тротоара на ул. „Г. С. Раковски“, което затруднява придвижването на пешеходци. Не всички тротоари и улици в града са приспособени за хора с инвалидни колички, пътят до гробищния парк е в лошо състояние, стадионът е добре поддържан, но сега трябва да се коси, бяха други теми поставени от гражданите.

Най-голямата земеделска фирма в Долна Оряховица пък изпитва недостиг на специализирани кадри – трактористи, комбайнери, монтьори. Изложена бе идея да бъде създадена профилирана паралелка в училището. При законодателна промяна на дуалното и професионално образование ще бъде поставен въпроса относно възможността за  откриване на специализирана паралелка в Долна Оряховица, обещаха общинските съветници.

Още от ангажиментите, които избраниците от ГЕРБ поеха пред жителите на Д. Оряховица са да съдействат общинската администрация още през тази година да закупи градински трактор за окосяване на тревните площи в градчето, както и в с. Поликраище, където подобен въпрос също бе поставен при изнесена приемна на ГЕРБ. Общинските съветници ще настояват пред местната администрация и за поставянето на разписания на автобусните спирки в Д. Оряховица. Кметът Григор Минков пък ще покани на среща гражданите, придвижващи се с инвалидни колички, за да се уточнят най-често използваните маршрути, по които приоритетно да започне ремонт на тротоарите.

За първия учебен ден от общинската организация на ГЕРБ в Г. Оряховица ще подарят на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” бели учебни дъски за паралелките от първи и втори клас, обещаха още съветниците, след като научиха, че в класните стаи още пишат с тебешири.

В Долна Оряховица бяха Деница Цветанова, Йордан Бойчев и Цветан Песаров. Следващата изнесена приемна на общински съветници от ГЕРБ – Г. Оряховица ще се проведе на 15 юни, от 10 ч., в сградата на кметство Първомайци. Приемна на съветниците от ГЕРБ се провежда и всеки четвъртък от 17,30 часа, в офиса на партията в Горна Оряховица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов