ВАС даде зелена светлина на санирането в Горна Оряховица

Мисия

13-05-2016, 13:45

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общо 14 сдружения са подали заявления за финансова помощ

Върховният административен съд потвърди решение на Комисията за защита на конкуренцията в полза на Община Горна Оряховица по жалба на фирма, недопусната до процедурата за избор на изпълнител за техническо обследване на сградите за саниране. Отстранената фирма обжалва пред КЗК. Комисията веднъж вече се произнесе в полза на Общината, но фирмата отново обжалва този път пред ВАС, който потвърди решението на КЗК. Така на практика санирането на блоковете в Горна Оряховица по Националната програма за енергийна ефективност се забави много.

Сега, след решението на ВАС предстои да бъдат сключени договори с фирмите, които трябва да извършат обследването и техническата паспортизация на сградите. Вероятно до края на месеца ще бъдат сключени договорите. В края на лятото или началото на есента се очаква да стартира процедурата за избор на изпълнител за строително ремонтните работи по санирането на сградите.

Общо 14 сдружения на собствениците в Горна Оряховица са подали заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни сгради. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов