СОУ „Вичо Грънчаров” част от инициативата „С тениска на бал”

Животът

13-05-2016, 13:51

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

28 абитуриенти завършват в школото тази година

28 абитуриенти завършват тази година СОУ „Вичо Гънчаров” в Горна Оряховица. Випуск 2016 бе изпратен тържествено с много емоции, цветя и празнично настроение, за което допринесе и концертът в НЧ „Напредък – 1869”. Тази година абитуриентите на СОУ „Вичо Грънчаров” се присъединиха към благотворителната кауза на БЧК „С тениска на бал”, която е в подкрепа на техни връстници от страната, които са в неравностойно положение.

Многократно залата на читалището бе огласяна от неизменното отброяване „1, 2, 3 ….12” и скандиранията на абитуриентите. За последен път те посрещнаха училищното знаме, а знаменосците предадоха щафетата на новата смяна. Абитуриентите и всички присъстващи в салона на читалището бяха поздравени от директора на СОУ „Вичо Грънчаров” Николинка Попйорданова. Празничното настроение с учениците сподели и заместник-кметът Йорданка Кушева, която пожела на зрелостниците да бъдат устремени и горди българи и никога да не забравят от къде са тръгнали. Празникът продължи с концерт и раздаването на ежегодните веселите награди.

Училището отбелязва своя патронен празник и цялата седмица е наситена с празнични прояви. Снощи в Художествена галерия „Недялко Каранешев” бе открита и традиционната изложба с творби на ученици от ІІІ до ХІ клас. Показани са 320 рисунки – живопис, графика, колаж. Експонирани са и 52 малки глинени пластики, изработени от ученици от ІІІ, ІV и V клас. Изложени са хартиени конструкции, пресъздаващи образи и сцени от българските народни обичаи. Показани са и композиции от рисувани камъчета на ученици от VІ клас, както и три артистични нощни лампи, които са колективни творби на ученици от VІІ, VІІІ, ІХ и ХІ клас. В малката зала на Галерията е подредена благотворителна изложба на децата от VІІ „в” клас в подкрепа на храм „Св. Никола” в Горна Оряховица. Отриването на изложбата уважиха заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. След откриване на изложбата на площад „Георги Измирлиев” започна концерта на мажоретния състав на СОУ „Вичо Грънчаров”, заедно с духовия оркестър на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов