Предприемачи от региона участваха в Русе в бизнес форум, организиран от ГЕРБ

Най-голямата дясна партия има най-много съмишленици сред бизнеса, според Атанас Парушев

16 членове на бизнес структурата на ГЕРБ в област Велико Търново, както и областният лидер на партията Даниел Панов, взеха участие в Регионална конференция „Финансови инструменти и възможности за финансиране на българския бизнес“. Форумът, който събра в Русе народни представители, кметове и предприемачи от Североизточна България, бе организиран от НИС на Предприемачи ГЕРБ и сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“. Това бе първата от поредица регионални кръгли маси по теми, касаещи различни браншови и бизнес сектори в страната.

„Провеждането на тези кръгли маси има за цел да изведе идеи и да се обсъди оптимизирането на дейности, които да имат реален принос при подобряване на икономическата среда у нас“, коментира областният координатор на Предприемачи ГЕРБ Атанас Парушев. „Като най-голямата дясна партия ГЕРБ има и най-много съмишленици сред българските предприемачи. Ръка за ръка, бизнесът, местната власт и депутатите, могат да постигат резултати, които да са от полза за всички българи“, заяви Парушев.

Форума в Русе откри председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе категоричен, че тласък на бизнеса ще развие регионите. Сред някои от темите, които експерти и предприемачи дискутираха в рамките на събитието бяха начините за предоставяне на директно финансиране на бизнес идеи за малки и средни предприятия, дейностите в полза на икономическо развитие чрез „Планът Юнкер – Инвестиционен план за Европа“, както и действащи и предстоящи оперативни програми. Възможностите за подкрепа и развитие на сектор „Пчеларство“ представи евродепутът Мария Габриел.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов