Сини, зелени и златни яйца на екзотични птици показаха в Павликени

Мисия

15-05-2016, 08:18

Снимка:

fest-bg.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Третият яйчен фестивал се проведе в градчето

Под мотото “Едно яйце - много възможности” в Павликени за трети пореден път се проведе фестивалът на яйцето. 4000 яйца бяха употребени по време на празничния 14 май. Те послужиха за приготвяне на ястия и десерти, участваха и в състезателната програма, в която се включиха кметове от околни общини, депутати и други гости. Най-голяма радост за малките предизвика надпреварата по хвърляне на сурови яйца в цел. Иван Звездев пък оценяваше предложенията в конкурса за най-добра гозба, в която да са вложени яйца.

„Павликенчани знаят, че яйцето е много повече от един хранителен продукт, защото създава живот, а животът в Павликени от десетилетия е свързан с яйцето. За пореден път доказваме, че заедно постигаме много и на фона на насилието и конфронтацията в различните размирни точки на света, ние в Павликени предлагаме толерантност и приятелство”, каза в словото си при откриването на празника кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Яйца от птиците, отглеждани в зоопарка на градчето бяха изложени в рамките на панаира. Най-голямото половинкилограмово яйце е от африкански щраус, а най-малкото – очаквано е на пъдпъдък. Екзотични птици са снесли сини и зелени яйчица, които посетителите също видяха. Небивал интерес предизвикаха златните яйца на вид фазани.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов